Разследване: мнозина могат да бъдат обвинени за смъртта на Матю Пери

Разследване: мнозина могат да бъдат обвинени за смъртта на Матю Пери Снимка: Еuronews

Актьорът почина на 28 октомври миналата година, на 54-годишна възраст

Смята се, че смъртта му последица от приемането на кетамин, довело до замайване и удавяне в горещо джакузи в собственото имение на Пери в Лос Анджелис

Докладът на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис, представен през декември 2023 г., съобщава и за „допринасящи фактори” - коронарна артериална болест и наличие на опиоид, съобщава Euronews. Въпреки това полицията на Лос Анджелис явно е имала и други подозрения, за да започне наказателно разследване.

Според сп. People, следствените действия са „близо до своя край”, в резултат на което „много хора“ могат да бъдат обвинени. Източникът на списанието казва, че окончателното решение дали да се повдигне обвинение е в ръцете на прокуратурата.

Както стана известно, Матю Пери се е лекувал от депресия и тревожност с вливания на кетамин. Разследването обаче е установило, че количеството медикамент, открито в кръвта му, „не може да бъде в резултат на инфузионната терапия”. 

В тази връзка властите са насочили усилията си към издирването на източника, снабдил звездата от „Приятели” с допълнително количество кетамин. Според сайта TMZ, чийто обект е животът на знаменитостите, има следа, която сочи, че Матю Пери се е снабдявал с лекарства, включително успокоителни, по пощата.

През голяма част от живота си актьорът е бил зависим към наркотици и алкохол, както пише самият той в мемоарите си от 2022 г., наречени „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо”. Според написаното от Матю Пери в книгата, след 15 курса на рехабилитация, които са му стрували $ 9 милиона, през 2021 г. е преодолял зависимостите си. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: