Музеите и галериите в Ню Йорк отварят отново за посетители

Музеите и галериите в Ню Йорк отварят отново за посетители Снимка: wikimedia.org

Всички те бяха затворени, заради карантината от Covid-19

В Ню Йорк музеите и галериите отново отварят врати, след като бяха принудени да преустановят работа за няколко месеца поради пандемията от COVID-19.

Един от първите, които отвориха вратите си за посетители, е градският Музей на съвременното изкуство, който обаче ще работи на едва 25% от възможния капацитет на прием.

Желаещите да направят обиколка на музея ще трябва да запазят билети за своето посещение онлайн.

В момента, в който открих, че музеят ще бъде отворен, запазих билети за мен и моето семейство. Беше приятно преживяване", заяви Кери-Анн Хенри, която бе един от първите посетители на музея след повторното му отваряне.

Музеят на изкуствата „Метрополитън", най-известният в Ню Йорк, също отново ще приема посетители след най-дългия период, в който не е работел в своята история.

Посетителите ще трябва да запазят билетите си онлайн, като музеят ще работи на 25% от капацитета си. Въпреки това музеят позволява до 40 хил. души да го посетят в рамките на един ден.

Мерки за противодействие на разпространението на коронавируса са взети, като сред тях е и меренето на температурата на всеки желаещ да влезе в сградата на музея.

Независимо от ограниченията на броя посетители, хората отбелязват, че това си има и положителна страна, а именно, че посетителите рядко могат да разглеждат музейните експонати в тиха и спокойна атмосфера, каквото ще бъде сега.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: