Традиционният “TABIET” фестивал се завръща в София през втория уикенд на април

Традиционният “TABIET” фестивал се завръща в София през втория уикенд на април

Балканска музика и кухня изпълват столицата ни през втория уикенд на април

В продължение на четири дни, от 11 до 14 април, паркът „Братска Могила” в софийския квартал Орландовци, ще се превърне в оживено празненство на балканската култура, храна и музика. 

На традиционния “TABIET” фестивал са добре дошли всички желаещи да се потопят в богатството на балканската и световната кухня. Ще има и много специализирани зони за атракции и отдих, съобщават от Агенция ICreative.

На сцената ще има изпълнения на живо на популярни изпълнители от България, Гърция и Сърбия, като на 11-ти април старт ще даде фолклорна вечер с участието на Ана-Мария и Злати Петров, заедно с духов оркестър “Закс”. На 12-ти април ще се качат на сцената популярният гръцки изпълнител Ангелос Марас и изгряващият гръцки талант  Фани. На 13-ти април гвоздей на програмата е Яни Янков - една от най-нашумелите музикални звезди в тв формата “ZvezdeGrande” Сърбия, фаворит на Цеца Величкович. Сръбската вечер продължава в компанията на музикален и шоу спектакъл на многократно награждаваните  трубачи “Guca” от град Гуча, Сърбия . За финал на фестивала,  на сцената ще се качат любимият българският изпълнител Дичо и дует Expose.

Посетителите на “TABIET” ще имат възможността да се насладят, както на вкусна традициона балканска кухня, така и на богато разнообразие на стрийт меню. Ще бъдат зарадвани и гостите, които предпочитат здравословното хранене. 

Луна паркк за малки и големи ще радват посетителите на “TABIET” в четиридневния фестивал. Разнообразието включва забавни атракциони, като  блъскащи се коли, батути, въртележки и други. Всеки ще има възможността да грабне микрофона и да участва в караоке парти, а за спортните натури организаторите от “TABIET” са подготвили приятелски турнири по различни активности, като надяждане с кюфтета, бира понг, игри на белот, табла,  шах и футбол. Има и нгради. 

Богатата програма ще пренесе всички в света на балканското културно многообразие на стил и бит. Комбинацията от артистични, спортни и социални дейности ще насърчат любители на забавленията да се включат напълно в духа на фестивала и да получат заслужен отдих. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: