Футболистите на Франция и Чили изразиха почитта си към жертвите на атентата в Москва

Футболистите на Франция и Чили изразиха почитта си към жертвите на атентата в Москва Снимка: theins.ru

Приятелският мач между двата отбора, който се игра във вторник вечер на Stade Vélodrome в Марсилия, започна с минута мълчание в памет на жертвите на терористичната атака в Crocus City Hall

Преди мача президентът на Френската футболна федерация Филип Диало обявви по френското радио Europe 1, че с този акт на уважение отборите на двете страни искат да изразят солидарността си с руския народ в неговата скръб

„Когато се случват такива събития, имаме нужда от солидарност и израз на уважение”, каза Диало пред микрофона, припомняйки „ужаса от случилото се”. Той обяви, че Френската футболна федерация енапълно солидарна с руския народ и своите руски колеги”.

Радио Еurope1 припомни трагичните събития от вечерта на 22 март, когато терористи в камуфлажно облекло нахлуха в концертната зала Crocus City Hall в покрайнините на Москва, където трябваше да започне концерт на рок групата „Пикник”. Загинаха най-малко 139 души, ранените са 182, някои в тежко състояние.

Френското радио потвърди, че отговорност за нападението поема Ислямска държава, а свързани с нея канали публикуваха снимки и видеоклипове от атаката. Руските сили за сигурност съобщават за 11 задържани, включително „четиримата преки извършители“ и тези, от които предполагаемите терористи са наели жилище и са купили кола. 

След трагедията в Москва Франция обяви най-високо ниво на опасност от терористична заплаха. Приятелският мач между отборите на Франция и Чили сложи край на серията загуби на французите, които победиха гостите си от Южна Америка с 3:2.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: