Италия разкри палестинска терористична клетка в град на 120 км от Рим

Италия разкри палестинска терористична клетка в град на 120 км от Рим Снимка: ynetnews.com

Арестувани са трима палестинци, заподозрени в подготовка на терористични атаки

Операцията е проведена в Л'Акуила, в Централна Италия, по искане на градската прокуратура и Областната дирекция за борба с мафията и тероризма, в координация с Националната прокуратура за борба с мафията и тероризма, съобщи Reuters.

Трите лица са обвинени в "заговор с цел извършване на терористични актове и подкопаване на демократичния ред", се казва в изявление на италианската полиция. Групата е планирала "атаки, включително самоубийствени, срещу цивилни и военни цели в чужбина", набирала е нови членове и е разпространявала терористична пропаганда. 

В Италия за такива престъпления се предвиждат до 15 години затвор, но Израел, вече официално е поискал екстрадирането на поне един от тримата, който се издирва в еврейската държава. Съдът в Л'Акуила разглежда искането, се казва в изявлението на полицията.

Според италианските власти, арестуваните са авангардна част от Бригадите на мъчениците от Ал-Акса, въоръжената групировка, свързана с движението Фатах на президента на палестинската автономия Махмуд Абас, която Израел, Европейския съюз и Съединените щати смятат за терористична организация

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: