Ежегодният телевизионен разговор с Путин този юни няма да се състои

Ежегодният   телевизионен разговор с Путин този юни няма да се състои Снимка: ntv.ru

За 21 години демократичната телевизионна изява на руския президент е пропускана само веднъж

За отлагането на събитието съобщи пред ТАСС прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, но не специално, а в отговор на въпрос на журналист, който попита дали е вярно, че този месец ще има директна телевизионна линия с Владимир Путин и дали по време на прякото предаване президентът ще комуникира с жителите и военните в Донбас

„Пряка линия този месец не може да се проведе и съответно втората част на въпроса Ви също не може да се случи”, отговори лаконично Песков и добави, че времето на директната линия "все още не е определено", но "тече рутинна подготовка" за нея.

Директен телевизионен разговор с Владимир Путин се провежда ежегодно от 2001 г., като само през 2004 г. събитието е заменено с мащабна пресконференция в Кремъл. 

Междувременно, новинарите на Первый канал и предаването „Время” от месец май ще получават с 20% по-високи заплати. Според официалната информация в тези отдели работят около хиляда души, разпределени в две дузини информационни бюра в Русия и около 15 в чужбина. 

Заплатите на служителите се формират от основна сума и „бонуси”, които в много случаи са по-големи от самата заплата. Както обаче наскоро обясни пред ВВС бившата водеща от Първи Канала Жана Агалакова, журналистите губят бонусите си за „прегрешения” - ако например в ефир нарекат „война” специалната военна операция на Владимир Путин в Украйна.

Бюджетът на държавния Първи канал за 2022 г. е 6 милиарда рубли (над € 92.5 милиона).

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: