В отговор на критиките на семейна двойка eBay им изпрати заплашителна пратка с кръв

В отговор на критиките на семейна двойка eBay им изпрати заплашителна пратка с кръв

А сега фирмата ще си плати за това издевателство с уволнения и глоба от 3 млн. долара

Министерството на правосъдието на САЩ приключи разследването си по отношение на някои мениджъри и сътрудници по логистика на интернет магазина eBay, съобщава CNN. 

Компанията ще трябва да изплати 3 милиона долара на семейна двойка за нанесени морални щетичрез изпращане на подигравателни и заплашителни пратки.

Семейната двойка Нина и Дейвид Щайнер публикуват в интернет информационни бюлетини с критични забележки към eBay, на което търговският гигант отговоря жлъчно, като им изпраща колети с подигравателно съдържание. 

По различно време семейство Щайнер получават пратки от онлайн магазина с погребален венец, окървавена свинска маска, ембрион на прасе, живи насекоми. В това се състои тактиката на фирмата за сплашване на възрастните хора, за да ги принудят да променят критичните бюлетини. Изнудването и сплашването се случват през 2019 г.

Правоохранителните органи се заемат със случая и дори установяват, че е имало и опити да се обърка следствието. Освен това, оказва се, че служители на eBay дори са установили следене на семейство Щайнер чрез  GPS-тракер. А също така са публикуваха адреса им на сайт, където търсят сексуални отношения в дома на поканващата страна.

Сега старши директорът на по сигурността на eBay и редица служители ще бъдат изправени пред съда: чака ги затвор и 3 милиона долара обезщетение за потърпевшите. Уволнени са най-малкото шестима души, които са имали отношение към ситуацията.

"Продължаваме да поднасяме най-дълбоките си извинения на семейство Щайнер за това, което са преживели. Откакто се случиха тези събития, към компанията се присъединиха нови ръководители, а eBay засили своите политики, средства за контрол и за обучение", заяви изпълнителният директор на eBay Джейми Яноне.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: