Поставете човешко лице на проблема

Поставете човешко лице на проблема Снимка: pixabay.com

101 идеи как да се борим с промените в климата.

86. Подкрепете учен, който се е кандидатирал за народен представител
Само петима души в американския Конгрес се определят като учени, което за много защитници на науката е проблемно. 

87. Гледайте анимирани филми на екологична тема
Wall-E е приказка за един робот, оставен сам да почисти Земята, след като хората избягали в космоса. Vox го нарича един от най -добрите екологични филми за изминалото десетилетие. Той изобразява ненаситната нужда на обществото да консумира и какво се случва, когато стремежът на частната индустрия за печалба изпреварва общественото благо. Това е филмът, от който се нуждаем в момента.

88. Неутрализирайте своя въглероден отпечатък
Ако искате да се доближите до златния стандарт за екологична отговорност, предприемете стъпки, за да неутрализирате напълно своя въглероден отпечатък и да инвестирате във въглеродни компенсации. Финансират се програми, които помагат за усвояването на въглерода, генериран от ежедневните ни дейности. Полезни групи са Carbon Neutral и My Climate.

89. Разберете основите на проблема
Има девет въпроса относно изменението на климата, които твърде много се страхуваме да зададем, включително и „Как да го спрем?“

90. Присъединете се към събитие за климатични действия
Организации в цялата страна като движението „Изгрев" са домакини на събития, които да привлекат вниманието към климатичните действия. Намерете събитие близо до вас или организирайте свое собствено.

91. Станете „планетарен футурист“
Алекс Стефен е един от най-умните гласове за климатични действия. Последният му проект „Близо сега“ е бюлетин, който обещава не само да промени начина, по който виждаме бъдещето, но и да ни даде инструментите и необходимия оптимизъм, за да повлияем на резултатите от него.

92. Следвайте журналистки, които пишат по темата
Нуждаете се от ежедневни новини и вдъхновение от надеждни източници? Дейвид Робъртс от сайта Vox състави този списък от над 125 жени, пишещи за климатичните промени и чистата енергия .

93. Посетете родните национални паркове
Много от нашите ценни национални паркове са много отговорни за изменението на климата. Например американският национален парк „Глетчер" може да остане без ледник в рамките на няколко десетилетия .

94. Разберете как дебатът стана политически
Разговорът за изменението на климата е поразен от партизанщина - всъщност гласуването на американците на изборите през 2016 г. почти точно отразява техните климатични убеждения. 

95. Обсъждайте и се застъпвайте за околната среда по-конкретно
Средата е абстрактно понятие и докато не поставим човешко лице на проблема, няма да успеем да вдъхновим хората да действат. На първо място трябва да са хората - техният опит, здраве и права. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: