Набавете си глътка спокойствие и чист въздух в квартала си

Набавете си глътка спокойствие и чист въздух в квартала си Снимка: pixabay.comт

101 идеи как да се борим с промяната на климата

И тази седмица ще ви представяме интересни и актуални идеи за борба с климатичните промени. В тази пета статия ще ви дадем някои идеи за промяна в района на вашия квартал.

54. Превърнете мястото си за паркиране в парк
Шумните улици могат да послужат за нещо много повече от автомобилен трафик. Това е идеята зад Деня на парка (ing), световно събитие, което насърчава художниците и дизайнерите да превърнат паркингите във временни обществени инсталации. Концепцията дори се е превърнала в градска политика -  програмата Pavement to Park позволява на спонсорите в Сан Франциско да тестват подобни проекти и да превърнат някои в постоянни обществени пространства, както прави инициативата People Street в Лос Анджелис.

55. Засадете дърво
Сянка, спокойствие, устойчивост - дърветата добавят толкова много към градския пейзаж, а в замяна не искат много. Във Филаделфия раздават безплатни дървета, имат услуги за засаждане или изискват разрешителни за засаждане на дървета, така че проверете местните правила, преди да започнете да копаете .

56. Пазарувайте в местни магазини
Това е просто, ясно и лесно допълнение към рутината ви, която поддържа местния бизнес, осигурява работни места в общността и намалява транспортните разходи и въглеродните емисии.

57. Превърнете някоя от улиците ви в пешеходна
Можете да почерпите вдъхновение от градове без автомобили по целия свят, като използвате идеи, вариращи от концепцията за суперблок в Барселона до тази за споделена улица в Чикаго 

58. Помогнете за проследяване и измерване на екологичните показатели във вашата сграда 
Следите ли здравето си? Знаете ли дали правите правилните неща, за да останете във форма? Можете да направите същото със сградите и да знаете със сигурност как вашата сграда се бори с изменението на климата. Сградите допринасят много за изменението на климата, а малките подобрения са прости и могат да направят голяма промяна. Поставете си цел, след това проследете ефективността на вашата сграда и я подобрете. 

59. Вдъхновете се от подобен град
 Най-добрите решения за изменение на климата са тези, които вече се тестват на място. Изтеглете 100 идеи за климатичната реалност от 60 града по света и заемете тези, които най-добре отговарят на вашата общност.

60. Озеленете вашия паркинг
 Познат ли ви е този малък участък между тротоара и бордюра? Както и да го наречете, заменете го с градина за дъждовна вода, която ще позволи на водата естествено да проникне в земята. Той не само ще облекчи наводненията на улицата ви, но и ще филтрира и почиства водата на връщане под земята.

61. Купете винтидж дрехи
Сайтът Racked съдържа ръководство за закупуване на винтидж дрехи и подчертава най-добрите винтидж магазини, които следвате в Instagram.

62. Оставете книги за климатичните промени в най-близката малка безплатна библиотека
Вероятно сте попадали на малка дървена кутия, пълна с безплатни книги. Тези малки безплатни библиотеки са идеалното място за даряване на книги за климатичните промени.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: