Тръмп определи "ядреното затопляне" като най-голямата заплаха за света

Тръмп определи "ядреното затопляне" като най-голямата заплаха за света

Тръмп: Заплаха за света не е глобалното затопляне, а ядреното затопляне

Бившият президент на САЩ нарече ядрените оръжия по-голяма заплаха за света от глобалното затопляне. И   разкритикува Джо Байдън за вниманието му към проблемите на екологията. Настоящият президент вярва, че изменението на климата е по-лошо от ядрена  война.
 

Главаната заплаха за света не е глобалното затопляне, а "ядрената", каза кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп в интервю за американската испаноезична телевизионна компания Univision.

„Когато чуя тези хора да говорят за околна  среда и че за период от 300 години (равнищата на) океаните ще се повишат с една стотна от инча, това е такава заплаха. Това не е заплаха. Заплахата не е глобалното затопляне. Това е ядрено затопляне. Това е най-голямата заплаха", каза той.

Тръмп отбеляза, че има „определени места в света, където луди контролират най-мощните оръжия в историята“ и ако решат да ги използват, това няма да бъде като Първата или Втората световна война, а „ядрено унищожение“.
 

В тази връзка бившият президент разкритикува настоящия лидер на САЩ Джо Байдън и го нарече некомпетентен. Той подчерта, че по време на неговия мандат като държавен глава (2017–2021 г.) не е имало такива проблеми, каквито сега имат САЩ (Украйна, Израел и др.). Администрацията на Байдън, според Тръмп, прави много неща погрешно и това може да доведе до трета световна война.

Байдън също обяви своята кандидатура за президентските избори през 2024 г. Според едно от последните проучвания на общественото мнение, проведено за CNN от SSRS сред регистрираните избиратели в края на октомври и началото на ноември, 49% от анкетираните са готови да гласуват за Тръмп, 45% за Байдън. Други 5% от анкетираните са избрали опцията „друго“, а 1% са заявили, че няма да гласуват.

През февруари Джо Байдън каза, че счита, че глобалното затопляне е по-голяма заплаха за бъдещето на човечеството от ядрената война.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: