Мечтата на студента: възглавница за сън върху работното бюро с вграден будилник

Мечтата на студента:  възглавница за сън върху работното бюро с вграден будилник Снимка: ITHome

В Япония изобретиха възглавница за сън на работното място напрово на бюрото с вграден будилник

В търсене на идеалното решение за комфортен отдих в офиса, японски инженери от Latex Co. представиха нов тип възглавница, съобщава ITHome.

Вдъхновен от портативните масажни кресла, този уникален аксесоар може да бъде поставен на маса или на работно юро. При навеждане напред възглавницата осигурява опора за лицето и гърдите, без да оказва натиск върху ръцете.

Новото о изобретение се нарича "Gogo no Makura" ("възглавница за дневен сън" Основната идея на създаването е грижата за тези, които предпочитат да подремнат, отпускайки главата си на масата.

Проучванията показват, че начинът на почивка с облягане върху ръцете може да предизвика напрежение в раменете и други части на тялото, което от своя страна да доведе до изтръпване на ръцете.

Новата възглавница, с размери 31 х 24 см, идеално поддържа главата и другите части на тялото. В центъра на възглавницата е предвиден отвор за удобство при дишане и предотвратяване на отпечатъци по лицето.  Ръцете лежат свободно на масата.

Възглавницата е презентирана на платформа за краудфандинг и привлича вниманието на 490 инвеститори. Продажбите ще започнат на 15 октомври на препоръчителна цена на дребно от около 60 щатски долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: