Тръмп не се притеснява от риска да влезе в затвора

Тръмп не се притеснява от риска да влезе в затвора

Бившият президент на САЩ Тръмп заяви, че не се притеснява от обвиненията

 Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп не се притеснява от риска да попадне в затвора, въпреки множеството обвинения. Това заяви той в интервю за NBC News.

Тръмп беше попитан дали се притеснява от перспективата да се окаже зад решетките. „Дори не мисля за това. <...> Защото вярвам, че накрая ще победим“, отговори той.

Срещу Тръмп са повдигнати четири обвинения. В началото на август той обяви, че е изправен пред 561 години затвор по всички обвинения.

Бившият президент на САЩ е обвинен в опит да отмени резултатите от президентските избори през 2020 г. и заговор след тях, довел до щурма на Капитолия през 2021 г. Той също така е обвинен във фалшифициране на записи за плащане от 130 000 долара на порнозвездата Сторми Даниелс и съхраняване на секретни документи в резиденцията му във Флорида, Мар-а-Лаго.

Въпреки обвиненията Тръмп възнамерява да участва в изборите, които ще се проведат в Америка през 2024 г. Проучванията на The Wall Street Journal показват, че 59% от републиканците са готови да подкрепят бившия президент на първичните избори. Повече от 60% от анкетираните нарекоха обвиненията срещу Тръмп политически мотивирани и неоснователни.

Бившият президент отбеляза, че съдебните процедури трябва да са едва след изборите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: