Министър Цеков: Сегашният управител на ВиК Монтана не може да изпълнява тази функция

Министър Цеков: Сегашният управител на ВиК Монтана не може да изпълнява тази функция Снимка: pixabay.com

Това каза министърът в отговор на въпрос по време на днешния парламентарен контрол в НС, дали управителят на търговското дружество отговаря на законовите изисквания за заемане на длъжността.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обясни, че разрешението за достъп до класифицирана информация на инж. Валери Иванов е било отнето през 2020 г., а за заемането на такава длъжност ръководителят трябва да притежава валидно разрешение за достъп до класифицирана информация на ниво „поверително“. 

„След получаването на тази информация разпоредих да бъдат прекратени правоотношенията с Иванов по реда на Търговския закон“, посочи Андрей Цеков. 

И допълни, че през месец юли „Български ВиК холдинг“ ЕАД е уведомил дъщерното си дружество ВиК Монтана, че е необходимо свикване на общо събрание за избор на нов управител. Поради липса на реакция е изпратено напомняме. В резултат управителят на ВиК Монтана е изпратил писмо за свикване на събрание на съдружниците за 28 ноември тази година. 

„Разпоредих на ВиК холдинга да свика общо събрание по инициатива на съдружник, а не по решение на управителя, така че се надявам събранието да бъде свикано скоро и далеч преди 28 ноември“, каза регионалният министър.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: