Започва незабавна подмяна на водопроводната мрежа на Брестовица

Започва незабавна подмяна на водопроводната мрежа на Брестовица Снимка: МРРБ

Ще бъдат изградени довеждащи водопроводи с чиста питейна вода от нови източници

Стартираме подмяната на водопроводната мрежа на село Брестовица, с което ще решим дългогодишния проблем с качеството на водата в населеното място. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който посети селото. Думите му бяха посрещнати с възгласи „Браво“ и аплодисменти от местните жители., предават от пресслужбата на МРРБ.

Министърът подчерта, че за начало ще бъдат отпуснати 11 млн. лв. от „Български ВиК холдинг“ ЕАД, а за останалата част от парите ще се търси възможност да се осигурят от бюджета на МРРБ.  Първо ще бъдат изцяло подменени довеждащите водопроводи, след което ще се подменя и вътрешно водопроводната мрежа. 

С подмяната на мрежата ще се реши проблемът с качеството на водата, която от  три години е със завишени количества на манган и е негодна за употреба. Новите водопроводи ще бъдат свързани с  трите нови сондажни кладенеца, които бяха изградени  в края на миналата година с финансиране от община Родопи за  водоснабдяване на Брестовица и Кадиево. 

Стартираме веднага довеждащия водопровод, защото той е най-важен. Най-важното е, че тук имаме проекти, разрешения за строеж. Общината е готова, затова започваме незабавно финансирането на обекта", подчерта арх. Шишков. 

"Предстои да се проведат обществени поръчки за избор на изпълнител, съгласно изискванията на закона, тъй като всичко ще бъде качествено и по закон", подчерта той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: