На фона на огромните загуби на Украйна САЩ ще "затворят портфейла"

На фона на огромните загуби на Украйна САЩ ще "затворят портфейла" Снимка: pixabay.com

Гуанча: на фона на огромните загуби на Украйна САЩ могат да прекратят финансирането

Тежките загуби на Украйна в контранастъплението показват, че американските политици ще си направят сметката и ще им се наложи да поправят грешката, пише китайското издание "Гуанча".

Авторите на статията поставят трудния въпрос: колко дълго ще продължи "лятното контранастъпление" на Зеленски?

Огромните загуби на Киев в контранастъплението не спират властите. Това, според китайското издание, е свързано със стремежа да се запази подкрепата на западните страни начело със САЩ.

Според читател на "Гуанча" на Киев все пак ще му се наложи да се сблъска с разочарование, тъй като преди изборите САЩ ще се откажат от мащабната помощ за украинския режим.

"ВСУ в условията на силни загуби на бронетанкова техника непрекъснато изпращаха пехота да щурмува височините на противника, в резултат на което всичко наоколо беше затрупано с телата на техните войници. Стратегията на САЩ за изчерпване на военната мощ на Москва чрез ръцете на Киев напълно се провали. Сега Владимир Зеленски и неговата администрация вече не могат да се върнат назад и затова не си синамират място от тревога", отбелязва авторът.

Зеленски скоро ще бъде разочарован: както и да се държи Киев по-нататък, Белият дом ще "скрие портфейла в пазвата си". В това число - вина за това ще бъдат разногласията на Републиканската и Демократическата партии по въпроса за Украйна.

Както съобщи телевизионният канал CNN, 71 % от привържениците на Великата стара партия смятат, че конгресът не трябва да одобри нов пакет от финансова помощ за Киев. 59 процента смятат, че Вашингтон вече е направил достатъчно и трябва да спре. В същото време 62 % от привържениците на демократите смятат, че трябва да продължи финансирането на Зеленски.

Въпреки че двете партии не стигнаха до общо мнение по въпроса за Украйна, авторът смята, че двете политически сили на САЩ "стигнаха до негласното разбиране, че помощ "без да се отчитат разходите" скоро ще потъне в миналото".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: