Бижутерният гигант Tiffany & Co. с филм, проследяващ пътя на диамантите

Бижутерният гигант Tiffany & Co. с филм, проследяващ пътя на диамантите

Форма, цвят, яснота на диаманта и каратите са основните фактори, които трябва да имате предвид при пазаруване на диаманти. Те съставят системата за класификация, която гарантира качеството на даден камък. Напоследък обаче потребителите следят и за още нещо - начина на добиване на диаманта, а от Tiffany & Co. гарантират, че предоставят информация именно за това. 
 
През октомври известната компания за бижута ще започне да предоставя на клиентите си сертификати, които нагледно ще показват етапите, през които минават прочутите диаманти, преди да стигнат до витрините в търговските обекти. 
„Нашите клиенти заслужават да знаят, че диамантът на Tiffany е обработен по най-високите стандарти от гледна точка както на качеството, така и на социалната и екологичната отговорност - казва в изявление Камадоли Коста, главен служител по устойчивост на Tiffany & Co. - Ние вярваме, че проследяването на пътя, по който минават диамантите, е най-доброто средство за осигуряване и на двете.“

От доставчиците в Австралия, Ботсвана, Канада, Намибия и Южна Африка, съоръжението за планиране в Белгия, производствените центрове в Мавриций, Ботсвана, Виетнам и Камбоджа, до работилницата си в Ню Йорк, бъдещите клиенти ще могат да се уверят, че направените от тях покупки се придържат към стандартите за устойчивост и са лишени от неразумни трудови практики. Блясъкът и формата на камъка вече не са достатъчни, за да се осъществи продажбата му. Нараства интересът към произхода на скъпоценните камъни и многото работници, които участват в процеса. Като лидер в тази индустрия, Tiffany & Co. се стреми да изпревари конкурентите си и да изпъкне с поредната иновация. 





Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: