Объркаха гризли албинос с полярна мечка и я изпратиха на Север

Объркаха гризли албинос с полярна мечка и я изпратиха на Север Снимка: catalog-photo.ru

Канадски представители на Грийнпийс объркаха гризли албинос с полярна мечка и я изпратиха на Север

Група канадски природозащитници объркват мечка гризли-албинос с полярна мечка и я прехвърлят в Арктическия кръг. Събуждайки се посред леда, мечката идва направо при полярните изследователи, съобщава изданието Trendymen.

Гризлито албинос, наречен Джой, внезапно изчезва от резерват в Канада. Липсата му е забелязана бързо, тъй като местните зоолози отлично познават мечката – това е единствената мечка албинос в целия резерват! Започват да я търсят.

По това време албиносът Джой вече е прехвърлен и се намира на Север. Събуждайки се от упойката, гризлито започва да се скита из околностите. В един момент пристига до базата на полярните изследователи. Местните експерти бързо установяват, че това не е бяла (полярна) мечка. Проверяват я в базата данни и наистина виждат информация за изчезналия албинос. Мечката албинос е заловена внимателно, приспана е и е доставено обратно в Канада с хеликоптер.

Виновниците за инцидента са открити месец по-късно. Оказва се, че с улавянето и транспортирането на "бялата" мечка се е занимавал местният клон на Грийнпийс. Природозащитниците не са могли да различат мечката албинос от полярната мечка, което и става причина гризлито да пътешества отвъд Полярния кръг.

Съобщава се, че след инцидента скаутите от Националния парк в близост до местообитанието на гризли албиноса поставят редица предупредителни табели с надпис: "Това е албинос! Той живее тук!».

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: