Конференцията „Ден на Кеймбридж“ събра над 600 експерти и преподаватели от цяла България

Конференцията „Ден на Кеймбридж“ събра над 600 експерти и преподаватели от цяла България

За 17-а поредна година конференцията „Ден на Кеймбридж“ събра стотици специалисти и преподаватели по английски език от цяла България. Наградени бяха и 18-те местни медалисти от най-голямото в света състезание по английски език.

На 22 април конференцията „Ден на Кеймбридж“ събра над 600 експерти и преподаватели по английски език от цяла България. Най-голямото събитие у нас за чуждоезикови специалисти се организира за 17-а поредна година от издателство „Клет България“.

Доказани експерти от България и чужбина споделиха полезни практики и съвети за по-иновативно, забавно и ефективно преподаване. „Езикът не е стерилен предмет, който трябва да бъде затворен в класната стая. Трябва да се направи едно от двете неща: или да се пренесе животът в класната стая, или класът да се пренесе в живота.“ Това сподели пред своите български колеги Питър Лукантони - мениджър професионално обучение и развитие в „Кеймбридж юнивърсити прес“.

В допълнение към вдъхновяващите сесии и презентации, събитието стана и трибуна за тържествената церемония по награждаване на победителите в тазгодишното издание на „Kangaroo Global Linguistics“

Осемнадесет талантливи български деца получиха награди след участието си в националния кръг на най-голямото в света състезание по английски език. Бяха наградени и победителите в Художествено-музикалното състезание, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, които приветстваха гостите с впечатляващи музикални изпълнения. 

„Денят на Кеймбридж“ се провежда за 17-а поредна година, като събира преподаватели по английски език и директори на образователни институции от цялата страна. Тази година програмата на конференцията обхвана теми, като превръщането на учебните часове в интерактивна среда на обучение с игри. Участниците в Деня на Кеймбридж обмениха ценен опит за това как да направят езиковото обучение по-ефективно и ангажиращо за ученици от всички възрасти и получиха много нови знания и опит от водещи експерти в областта на преподаването на английски език. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: