Започна кандидатстването за Годишните награди за образование в България

Започна кандидатстването за Годишните награди за образование в България Снимка: Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Надпреварата ще отличи най-добрите професионалисти и образователни учреждения в страната

От 14 октомври всички желаещи могат да кандидатстват или да номинират свои колеги за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България на сайта на Асоциацията. Крайният срок е 4 ноември 2022 г.

Категориите, в които жури от експерти ще определи победители, са „Учител на годината“, „Директор на годината“, „Училище на годината“ и новите две категории „Отговорник на годината“ и „Езиков център на годината“. Специална награда ще бъде връчена и на училището с най-добро представяне на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата.

Всички постъпили кандидатури ще бъдат оценени от жури, съставено от четири утвърдени личности в сферата на образованието и словото. Това са: писателят и водещ специалист по демография и етно-религиозни конфликти Георги Бърдаров, мениджърът по образователни програми към Google Наталия Митева, главният инспектор в Националния инспекторат по образование и дългогодишен директор на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ – Надежда Николчева и преподавателят по информационни технологии в столичното 1 СУ „Пенчо П. Славейков“, с над 20 години опит в професията - Искра Георгиева.

Тази година конкурсът ще бъде придружен и от тържествено празненство по повод 15-годишния юбилей на Асоциацията, обединяваща едни от най-добрите училища в подготовката на учениците по английски език.

По време на официална церемония по награждаване, която ще се състои през декември в София, кандидатите, класирали се на челните позиции, ще спечелят освен признание в национален мащаб и ценен трофей, който ще отнесат със себе си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: