Случайна руска бомба падна в центъра на Белгород

Случайна руска бомба падна в центъра на Белгород Снимка: agenzianova.com

Руското министерство на отбраната съобщи, че причината за експлозията е „неволно изпускане на бомба от военен самолет”

„На 20 април по време на полет на самолета Су-34 ВКС над град Белгород се случи необичайно спускане на авиационни боеприпаси“, се казва в изявление на министерството, цитирано от РИА Новости. 

Експлозията е станала на 20 април вечерта. На кръстовището на две от централните улици се е образувал кратер с радиус 20 метра. Изпочупени са прозорци на околните жилища, ударната вълна е съборила електропроводи, една кола е изхвърлена на покрива на съседен магазин.

Според съобщението на Министерството на отрбаната, „в резултат на бедствието има щети по жилищни сгради, няма пострадали".

Губернаторът на Белгородска област съобщи, че две жени са ранени. Едната е настанен в болница с черепно-мозъчна травма в средно тежко състояние, на другата е оказана помощ на място.

Обитатели на няколко апартамента в най-близката до експлозията сграда са евакуирани, като им е предложено настаняване в хотел. Специалисти оглеждат носещите стени на сградата. Започнало е разследване.

На 11 април няколко руски Telegram канала и руски медии съобщиха, че летището на Белгород е атакувано от дрон с взривно устройство. Все още се разследва и взрив, който на 14 октомври повреди електроразпределителна подстанция в града, намиращ се само на 40 км от украинската граница.

През октомври заради пожар в двигателя, самолет Су-34 падна върху жилищен блок в руския курортен град Ейск на Азовско море, Краснодарска област, припомня The Moscow Times. Загинаха 15 души, включително три деца.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: