13 са загиналите при катастрофата на Су-34 в Ейск вчера

13 са загиналите при катастрофата на Су-34 в Ейск вчера

Министерството на извънредните ситуации и Министерството на здравеопазването съобщиха за 13 загинали при катастрофата на Су-34 в жилищен район на Ейск, Русия

Спасителите завършиха отстраняването на отломките на мястото на пожара, избухнал след падането на Су-34. Открити са 10 тела, общият брой на жертвите е 13. Сред загиналите има три деца.
 

Според Министерството на извънредните ситуации след разчистване на развалините на мястото на катастрофата са открити телата на 10 загинали.

Така общият брой на загиналите е 13 души, включително три деца“, съобщава ведомството. По-рано шефът на здравното министерство Михаил Мурашко съобщи за три жертви, а местните власти за четирима.

Както съобщиха от Министерството на отбраната, Су-34 е изпълнявал тренировъчен полет от военното летище на Южния военен окръг, разбил се е при набор на височина, двамата пилоти са катапултирали. 

Причината за инцидента е запалване на един от двигателите. Според Министерството на извънредните ситуации самолетът се е блъснал във висока сграда, но не е избухнал, пожарът е причинен от разлив на гориво. Огънят обхвана 2 хиляди квадратни метра в блока.

 Министерството на гражданската отбрана и извънредните ситуации на Краснодарския край съобщи, че са разрушени  72 апартамента.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: