Учени откриха бърз начин за избавяне от излишните мазнини

Учени откриха бърз начин за избавяне от излишните мазнини Снимка: http://www.kingsweightlossclinics.co.uk

Възможно е в бъдеще откритието да спаси света от масовото затлъстяване.

Методът се основава на вече съществуващи разработки, които преди това са действали успешно само върху опитни мишки.

 

Става въпрос за превръщането на така наречената бяла мазнина, обвиваща корема и бедрата на всеки затлъстял човек, в кафява мазнина. За разлика от първия, вторият тип мазнина е отговорен за производството на топлина и поддържането на температурен режим -  т.нар. термогенеза.

 

Вярно е, че и преди това на учените им се е удавало да осъществят този дълъг преход, но само върху опити с мишки. Изследванията върху хора в продължение на години не дават някакви забележими успехи. Новата научна разработка  на експертите от университетите в Шербрук и Копенхаген показа, че проблемът на съвременната наука е бил в концентрирането им върху бета-3-адренорецепторите (b3-AR), докато в същото време би трябвало учените да се задълбочат в посока на техните „родственици" в лицето на b2-AR, тъй като именно те стимулират термогенезата.

 

Според изследователите, след като вече е открит главният проблем, който преди това е пречел за провеждането на успешни експерименти, те се надяват в близко време да открият и „вълшебното" средство, което ще помогне на много хора по целия свят да се отърват от наднорменото тегло.

Още по темата във

facebook