Счетоводител от Лос Анджелис е баща на 70 деца

Счетоводител от Лос Анджелис е баща на 70 деца Снимка: pixabay.com

Кайл Горди, 31-годишен донор на сперма, не взема пари за услугата си, а я прави като благотворителност.

Дарил е сперма на 150 семейства в цял свят и казва пред indy100.com, че получава много запитвания. Девет семейства и в момента очакват раждането на децата си, чийто биологичен баща е Горди. От родените досега 61 свои наследника той се е виждал с 11, включително в Англия и Шотландия. 

Започнал е да го прави през 2014 г., дарявайки сперма на свои познати, еднополова двойка. Горди казва, че личните му връзки не вървели и затова е решил да помага на семейства или самотни жени, които искат да имат деца, но по една или друга причина срещат трудности с банките за сперма, като например високите такси

„Радвам се да помагам на хората, да гледам как децата растат и да ги виждам щастливи – може би най-хубавото в това, което правя”, казва Кайл Горди. Нарича се „доброволец” и не смята да гони някаква бройка, а просто да откликв, докато има търсене – и все така, без да взема стотинка.

Запитан защо го прави безплатно, той казва: „Не искам пари, защото не смятам, че е редно. Искам децата да растат със съзнанието, че са заченати, защото родителите им са ги искали и аз просто съм помогнал, а не за пари”. 

Различни банки за сперма плащат за една доза от $ 1500 до $ 2500, като предварително изследват донорите. Кайл Горди отдавна го е направил и винаги е готов да предостави актуална информация за здравния си статус, семейната си здравна история и други лични данни, от които „одобрените” кандидати се интересуват. 

Обикновено го намират чрез познати, вече ползвали услугата, или чрез сайта му bepregnantnow.com. Многодетният „ин витро” баща провежда редица видеоразговори с потенциалните родители, за да се опознаят, да преценят дали опцията е приложима за тях и при добро съчетание на обстоятелствата, доброволецът Кайл Горди ги посещава за манипулацията. Според статистиката му, от средно 50 запитвания на месец, с реална услуга завършват само две или три от исканията. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: