Осъден на смърт тексасец поиска отлагане на екзекуцията, за да стане донор на бъбрек

Осъден  на смърт тексасец поиска отлагане на екзекуцията, за да стане донор на бъбрек

В Тексас мъж, който трябва да бъде екзекутиран на 13 юли, поиска отсрочка, за да може да дари бъбрек, преди да умре

 Това съобщава Independent. Идеята хрумва на 39-годишния Рамиро Гонзалес по време на кореспонденция с адвокат Майкъл Зусман, бивш затворнически свещеник и активен противник на смъртното наказание.

Поради рядката си кръвна група, Гонзалес се оказва идеален кандидат за бъбречна трансплантация и адвокатите му подават петиция до местния губернатор за отлагане на екзекуцията.

Изяснява се, че Гонзалес не просто иска да живее по-дълго, а вижда в саможертвата си изкупление за греховете, които е извършил. Според него през всичките години, прекарани в затвора, той е мислил как да върне това, което е отнел от човек по-рано - живота. В резултат на това Рамиро Гонзалес стигнал до извода, че отговорът на този въпрос се крие в спасяването на друг човек от смъртта.

Гонзалес е роден в Дили, Тексас и е отгледан от своите баба и дядо. Братовчед му споделя, че детството им е свързано с малтретиране – физическо, емоционално и сексуално. По-късно Гонзалес се пристрастява към тежките наркотици. Той беше осъден на смърт през 2006 г. за отвличането, изнасилването и убийството на 18-годишната Бриджит Таунсенд. По време на престъплението той е бил на 18 години, досега е прекарал 15 години в затвора.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: