Тайната на силния пол за дълголетие - красива жена, наполовина по-млада

Тайната на силния пол за дълголетие - красива жена, наполовина по-млада

Рецептата е на 97-годишния американски актьор, комик и певец Ричард (Дик) Ван Дайк, женен от 2012 г. за третата си спътница в живота, в момента на 51 години.

„Тя ми даде трети живот”, казва пред brightside.me легендарната холивудска звезда, който преди седмица изуми публиката на популярното шоу „Маскираният певец“ (The Masked Singer), като изпя „When You’re Smiling“ на Франк Синатра. Възнаграден с дълги аплодисменти и коментари колко великолепно изглежда, Дик Ван Дайк се похвали, че съпругата му Арлийн Силвър го е вдъхновила да участва и е избрала парчето на Синатра, тъй като „от рокендрола не знам нищо”.

Двамата са женени от 11 години, макар че се срещат още през 2006 г., но три години са само приятели, започвайки романтичната си връзка едва след смъртта на дългогодишната партньорка на Ван Дайк.

Актьорът, когото Америка обожава от ролите му в „Мери Попинс” и десетки любими музикални комедии, признава, че се е страхувал от реакцията на близките си към новата му съпруга, по-млада от него с 46 години, но пред People казва, че семейството му го е изненадало. 

„Внуците ми я наричат „бабо”, а четирите ми деца направо я обожават”, хвали се почти столетникът. 

She's Given Me a Third Life” Dick Van Dyke and His Wife Prove That a 46-
Снимки - brightside.me

В интервю за Yahoo Ван Дайк разказва как поддържа младежката си енергия, поставяйки на първо място съпругата си, която освен че се грижи за него и подхранва положителното му отношение към живота, го му придружава три пъти в седмицата във фитнес залата.

„Съветвам всички да го направят, защото упражненията са отговорът, докато заседналият живот състарява хората“, казва Ван Дайк, без да пропусне да спомене и добрите си гени. Той е убеден, че спортът го държи във форма и му позволява да прави това, което обича. „Така че всички вие, които казвате, че сте стари, чуйте ме - казвам ви, можете да продължите!“

Ван Дайк е известен с дългите си връзки. С първата си съпруга живеят заедно 36 години, последвани от над 30 години със следващата му партньорка. Холивудският идол, който има четири деца от първия си брак, плюс седем внуци и трима правнуци, казва, че се радва на всеки ден с „наполовина по-младата” си съпруга. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: