Times разкри кога ще се понижат сметките за енергия във Великобритания

Times  разкри кога ще се понижат сметките за енергия във Великобритания Снимка: pxhere.com

Times: сметките за енергия в Обединеното кралство ще започнат да намаляват това лято

Енергийните тарифи във Великобритания ще започнат да се понижават това лято, провокирайки забавяне на инфлацията и на ръста на разходите за живот, съобщава вестник Times, позовавайки се на прогнози на водещите аналитични компании Resolution Foundation и Cornwall Insight.

Съгласно прогнозите на Resolution Foundation, средната годишна сметка за енергия ще спадне до 2200 паунда до октомври, което е под пределната сума от 2500 паунда, определена от правителството, пише изданието. 

От своя страна, Cornwall Insight прогнозира, че през лятото сметките за енергия ще паднат до 2360 паунда годишно: между пролетта и лятото потребителските цени на газа ще паднат с 26%, а на електричеството – с 32%.

Значителното намаляване на цените на енергията означава намаляване на разходите за правителството от 12,8 милиарда британски лири на 1,5 милиарда британски лири, които се насочват за замразяване на сметките за енергия за населението на нивото от 2500 британски лири годишно.

Рекордно топлите зимни температури в Европа доведоха до намаляване на потреблението на газ, а по-ниското търсене в Китай позволи пренасочването на втечнен природен газ към Европа, се отбелязва в съобщението.

През октомври министърът на финансите на Великобритания Джеръми Хънт обяви съкращаване на програмата за подпомагане на населението относно сметките за газ и електричество. Той заяви, че поради голямото натоварване на държавния бюджет тази програма ще действа до април 2023 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: