Работодателите са за облекчаване на режима за внос на работници

Работодателите са за облекчаване на режима за внос на работници Снимка: АИКБ

Както и за стартиране на повече програми за обучение, в т.ч. на заети лица, като решение на голяма част от проблемите на пазара на труда у нас

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) за пореден път подчерта нуждата от облекчаване на режима за внос на работна сила и стартиране на повече програми за обучение, в т.ч. на заети лица, като решение на голяма част от проблемите на пазара на труда у нас.

Това стана ясно по време на проведена среща в петък с изпълнителния директор на Агенция по заетостта (АЗ) Полина Маринова. Участие в нея взеха и Кремена Калчева и Лиляна Георгиева, които отговарят за координацията и контрола на услугите по заетостта и за международната миграция и трудовото посредничество в АЗ.

„Липсата на човешки ресурси е един от двата най-сериозни проблема, пред който е изправен бизнесът в момента. Наша основна цел е да работим за облекчаване на трудовата имиграция по примера на най-добрите европейски практики. 


За българските работодатели няма нищо по-добро от местните кадри, но за съжаление тях ги няма на пазара на труда. По данни на НСИ безработицата у нас е на санитарния минимум,  под 4%“, заяви председателя на УС на АИКБ Васил Велев.

Източник АИКБ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: