Илон Мъск бди над Twitter като Батман

Илон Мъск бди над Twitter като Батман Снимка: indy100.com, Twitter

Милиардерът сам пусна това сравнение в профила си, предизвиквайки множество шеги, някои от които доста язвителни.

Както се изразява indy100.com, последователите на Мъск го „изпържиха”, заради неговия туит, в който 51-годишният милиардер използва изображението на легендарния Батман с пелерината му, на покрива на заледената църква в Готъм Сити. Единственият текст гласи „Някои нощи…“

Image
Batman, художник - Биркан Озкан, снимка -  indy100.com

Туитът създава впечатлението, че Мъск се вижда като герой, подобен на Батман, който бди дали някои от милионите потребители на Twitter нарушават закона или злодействат. 

В действителност, аналогиите между Батман и Мъск не са малко. И двамата разполагат със значително богатство, имали са множество романтични връзки и понякога могат да проявят съмнителна етика.

Впрочем, авто-сравнението на Мъск не е изненада, след като вече се е сравнявал с друга филмова легенда на нашето време - д-р Манхатън от филма „Пазителите” (2009 г.) - и очвидно, не си е взел поука, тъй като подобно на туита с д-р Манхатън, и новият с Батман има по-скоро обратен ефект

Вторият по богатство в света отново стана обект на подигравки, включително фото-колажи, разкриващи леко неперфектната му физика. Но както indy100.com отбелязва, тази година това май вече са рутинни упражнения за потребителите на Twitter. 

Да се надяваме, че Мъск няма да вземе шегите твърде сериозно и ще реши аналогията с Батман по друг начин, пише изданието, припомняйки "постните" актьорски способности, които магнатът демонстрира неотдавна в  популярното телевизионно шоу наNBC и Peacock,  Saturday Night Live. Но тъй като разполага с достатъчно средства и технологии за да противодейства на престъпността, Мъск може би наистина ще се задейства като Батман и ще пресече лошите практики - поне що се отнася до Twitter. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: