Търси се някой, „достатъчно глупав” да поеме управлението на Twitter

Търси се някой, „достатъчно глупав” да поеме управлението на Twitter Снимка: 9to5mac.com

Такъв трябва да бъде канадидатът, който ще го замести според самия Илон Мъск.

Една кандидатура вече има - Mr Beast, известният ю-тюбър, чието истинско име е Джими Доналдсън, изяснява indy100.com. Не е тайна, че двамата с Мъск са приятели – поне онлайн, и често контактуват в Twitter за да подкрепят взаимно начинанията си или да дадат воля на остроумието и шегите си. 

Така че, приятелството им може да означава добре платена високотехнологична работа за Джими Доналдсън, още повече че той вече попита Мъск в Twitter за подобна възможност и изпълнителният директор на Tesla и SpaceX отговори, че „не е изключено“.

Само на 24 години, Доналдсън може да изглежда млад, за да поеме управлението на технологичната компания, но той е типична преуспяла „интернет личност”. Със своите 122 милиона абонати в YouTube Доналдсън създаде онлайн-общност, която охотно подхранва собствения му бизнес в реалния живот, с компанията му за бургери Feastables. 

Но дори приятелските отношения на Мъск с Доналдсън да благоприятстват кандидатурата му за позицията на главен изпълнителен директор на Twitter, конкуренцията вече е сериозна. 

За позицията се спряга и друга известна онлайн-личност като Trainwreck, който има 2 милиона последователи в Twitch, дъщерната компания на Amazon за видеопредавания на живо и около 200 000 абоната в YouTube. 

В списъка на предположенията са също Джаред Кушнер, съпругът на Иванка Тръмп и бивш съветник на баща ѝ по време на президентския му мандат, Дейвид Сакс, предприемач и инвеститор в интернет-технологиите от Южна Африка и дори бившият изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси. 

Не е ясно кой от кандидатите отговаря на изискванията на Мъск, но той казва, че всеки, който се интересува от неговата позиция, ще трябва да преживее „много болка“, за да управлява компания, която е „в скоростната лента към фалита”. Милиардерът предрича, че ако се намери някой „достатъчно глупав, за да поеме работата“, той ще управлява само софтуера и екипа, обслужващ сървърите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: