В Пентагона се създава работна група за изучаване на НЛО

В Пентагона се създава работна група за изучаване на НЛО Снимка: pixabay

През последните години Пентагонът започна да публикува доклади за регистрирани наблюдения на НЛО. Скоро във военното ведомство ще бъде сформирана специална работна група, която ще проучва подобни случаи.

 Пентагонът сформира работна група, която ще проучва случаи на сблъсъци на американски военни пилоти с неидентифицирани летящи обекти (НЛО). Това съобщиха източници на CNN в Министерството на отбраната на САЩ.

Официалното съобщение за създаването на такава група се очаква през следващите няколко дни. Според събеседниците на канала тя ще се ръководи от заместник-министъра на отбраната Дейвид Норквист.

Преди това срещите с НЛО са изучавани от ВМС на САЩ, тъй като техните самолети и самолетоносачи са участвали в много случаи. Американските военни изучават и наблюдават НЛО от средата на XX век, като последната подобна програма работи от 2007 до 2012 г. Тя, както пише The New York Times, е създадена по инициатива на сенатора Хари Рийд от Невада и за нея са изразходвани  22 млн. долара.

Първата изследователска програма за НЛО, както отбелязва NYT, започва работа през 1947 г. и съществува до 1969 г. Закрита е, след като военните стигнали до извода, че в огромното мнозинство от случаите това са обикновени самолети, разузнавателни самолети, мигащи звезди и дори облаци, но не и НЛО. От повече от 12 хиляди документирани наблюдения на НЛО само 701 не могат да бъдат обяснени с тези причини.
 


През април Пентагонът пусна три видеоклипа, заснети от военни самолети, включващи „неидентифицирани явления“, които не приличат на нито един от известните летателни апарати.


Автентичността на материалите бе призната от ВМС на САЩ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: