Във Великобритания планират реформа на финансовия сектор

Във Великобритания планират реформа на финансовия сектор Снимка: fotolia.com/ samott

Министерството на финансите на Великобритания обяви плановете си за реформиране на финансовия сектор на страната

Министерството на финансите на Великобритания обяви днес плановете си за реформиране на финансовия сектор, включително преразглеждане на правилата за възлагане на отговорност на служителите на банките за техните решения и облекчаване на изискванията за капиталовите резерви за по-малките кредитни организации.

В резултат на Brexit връзките на финансовия сектор на Великобритания с ЕС значително отслабнаха. Това принуди властите да смекчат регулацията, а в това време Амстердам пое от Лондон ролята на ключов европейски фондов пазар.

"Подходът на правителството за реформиране на регулирането на пазара на финансови услуги отчита и защитава основите, върху които лежи успехът на Обединеното кралство като център на финансови услуги: маневреност, последователно високи регулаторни стандарти и откритост", се казва в изявление на Министерството на финансите.

Сред планираните реформи са преразглеждане на правилата за продажби без покритие, подаване на декларации на компаниите преди регистрация на борсата, както и отмяна и изменение на правилата, приети по времето, когато Великобритания беше част от Европейския съюз.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: