Световното население днес надхвърли 8 милиарда човека (обновена)

Световното население днес надхвърли 8 милиарда човека (обновена) Снимка: https://pixabay.com/

Населението на света премина границата от осем милиарда във вторник, 15 ноември, около 12 часа българско време

Населението на Земята достигна 8 милиарда души, съобщи във вторник, 15 ноември, пресслужбата на ООН, позовавайки се на изчисления на световната организация.

 Прогнозата, че броят на жителите на планетата ще премине този етап на 15 ноември, беше представена в доклада на World Population Prospects 2022, публикуван през юли. 

Според онлайн брояча на статистическия уебсайт Worldometers.info световното население е надхвърлило границата от 8 милиарда около 12 часа . 

Според генералния секретар на ООН Антониу Гутериш раждането на 8-милиардния жител на Земята е „повод да отпразнуваме нашето многообразие, да признаем нашата обща човечност и да се възхищаваме на постиженията в областта на здравеопазването“. 

Демографите на ООН смятат, че още през 2023 г. Индия ще изпревари Китай и ще стане страната с най-голямо население.

Бел.ред.: Момиченце от Манила, родено в първите часове на днешния ден, е 8-милиардният жител на планетата, обявиха световните агенции. Винис Мабансаг е родена в Тондо, Манила в 1:29 ч. местно време. Тя, разбира се, е само символично избрана за тази слава, тъй като ООН няма как да знае във всеки миг колко деца се раждат по света.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: