Тайните на дълголетието: 100-годишна жена разкри своя главен принцип в живота

Тайните на дълголетието: 100-годишна жена разкри своя главен принцип в живота Снимка: news4jax.com

"Обичам да върша нещо. Обичам да съм заета", казва жителката на САЩ за своя главен принцип в живота.

Въпреки факта, че жителката на окръг Насо в американския щат Флорида Мерилин Ганденбергер отпразнува 100-годишнината си, мнозина остават впечатлени от остротата на ума й. Тя предпочита игри, които изискват знания, разсъждения и тренират паметта. В тях жената често надминава хора, доста по-млади от нея.

Ганденбергер играе бридж и карти вече повече от 75 години и според приятелите й тя запазва конкурентното си предимство през всичките тези години. Жената също така редовно посещава център за възрастни хора, като настоява, че иска да пътува до там и обратно самостоятелно, пише News4JAX. "Надявам се, че ще имам здрав разум да разбера кога вече няма да мога да шофирам, но все още не съм стигнала до този момент", казва дълголетницата.

В центъра тя е четири дни в седмицата, за да участва в сутрешните дейности. "Обичам да върша нещо. Обичам да съм заета", казва Мерилин Ганденбергер за своя главен принцип в живота.

Към същата активна позиция тя се придържа и в младостта си. В средата на 40-те години на миналия век Мерилин работи като изпълнителен секретар в голяма американска химическа компания, а след това се труди повече от 50 години като корпоративен секретар и член на борда на директорите в издателската компания на съпруга си. Двойката е женена 68 години, преди мъжът да почине през 2014 година. Те имат четири деца. Сега Мерилин Ганденбергер има трима внуци, осем правнуци и един пра-правнук.    

                                                                                                   

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: