Французите купуват термо бельо и прежда, за да не мръзнат през зимата

Французите купуват термо бельо и прежда, за да не мръзнат през зимата Снимка: na2kuki.com

За нарастващата нужда от термо дрехи в страната разказва телевизионният канал France 2.

Във Франция се увеличава търсенето на термо бельо, вълнени прежди и игли за плетене - гражданите активно се запасяват с топли дрехи, за да не замръзнат в офиса или у дома с настъпването на зимата. 

В навечерието на зимата, която обещава да бъде особено ободряваща за европейците поради енергийната криза, французите се сдобиха с любим предмет в гардероба си -термо бельо и в същото време и с ново хоби - плетенето. 

По този начин жителите се опитват да се адаптират към суровите условия на живот, продиктувани от нарастващите цени на електроенергията и правителствените мерки за нейното спестяване през зимата. Температурата на въздуха в  жилищата и офисите ще намалее значително и, за да не се стигне възпаление на белите дробове, те трябва да се обличат "според времето".

Прави впечатление, че повечето французи купуват висококачествена прежда - натурална и топла.

Магазините могат само да се радват - бизнесът процъфтява. Продажбите на термо бельо могат да нараснат два пъти, смята директорът на магазина DAMART в Лил - Селин Анзалон. Що се отнася до "вълнената" индустрия, то търсенето на прежди се е увеличило с 30 % в сравнение с миналата година, споделя продавачка на един от магазините пред France 2.                                                                                                      

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: