Очаква се нова вълна от коронавирус в Европа

Очаква се нова   вълна от коронавирус в Европа Снимка: https://pixabay.com/

Нараства броят на заразените и пациентите на болнично лечение

Нова вълна от коронавируса заплашва да залее Европа, а експертите по обществено здравеопазване предупреждават, че допълнителните видове ваксини ще предизвикат объркване за тези, които ги получават, съобщава Ройтерс.

Вариантите Omicron, които бяха най-доминиращи това лято, все още са зад повечето инфекции в Европейския съюз и Великобритания, но докато броят на тестваните хора намалява, броят на заразените се увеличава.

Публикуваните наскоро данни на Световната здравна организация показват, че броят на заразените хора в ЕС е достигнал 1,5 милиона миналата седмица, с 8 процента повече от предходната.

Броят на хоспитализираните хора в ЕС също нарасна, а  седмицата по-късно броят на хоспитализираните със симптоми на covid-19 скочи до почти 32 процента в Италия, докато приемът за интензивно лечение се увеличи с около 21 процента в сравнение със седмицата преди, според данни, събрани от независимата научна фондация Gimbe. Хоспитализациите във Великобритания отбелязват ръст от 45 процента спрямо предходната седмица.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: