Зловещо нападение с много жертви в детска градина в Тайланд (обновена)

Зловещо нападение с много жертви в детска градина в Тайланд (обновена) Снимка: sgline.org

Според Reutrers, сред загиналите са 22 деца на възраст около две години.

ВВС съобщава за 38 убити. Местните медии в североизточната тайландска провинция Нонг Буа Лампху информират, че в часовете за почивка в детското заведение е нахлул мъж, въоръжен с пистолет и нож и е започнал да стреля безразборно по спящите деца. 

След стрелбата стрелецът е избягал от местопрестъплението и в последствие е открит мъртъв. Според местна полиция той се е самоубил. Идентифициран е като 34 годишен бивш полицай, уволнен миналата година за престъпления, свързани с наркотици

Премиерът Прают Чан-оча изказа съболезнования на семействата на жертвите.

Учителка, която се е сблъскала със стрелеца, е казала пред тайландската телевизия, че в тази детска градина ходи и детето на бившия полицай, който според нея е изглеждал учтив. При атаката педагожката е успяла да избяга, изкачвайки се по една стена, за да потърси помощ.

Полицията съобщи, че детето на стрелеца не е било в центъра днес, но преди да посегне на живота си, бившият полицай е убил жена си и сина си в дома им.

Масовите стрелби са сравнително редки в Тайланд, въпреки че притежанието на оръжие е високо за региона, при положение, че официалните данни не включват огромния брой незаконни оръжия, коментира ВВС.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: