При стрелбата в Ижевск са убити 17 души, включително седем деца (обновена)

При стрелбата в Ижевск са убити 17 души, включително седем деца (обновена) Снимка: news.ru

Шестима души загинаха при стрелба в 88-мо училище в Ижевск

Първоначално бе съобщено, че шестима души са загинали при стрелба в училище № 88 в Ижевск, съобщи за  NEWS.ru пресслужбата на Управлението на МВР в Удмуртия. По данни на полицията, още 20 души са пострадали.

"Към момента има данни за шестима загинали и около 20 ранени. Информацията се уточнява", съобщиха от пресслужбата.

По-рано Telegram-каналът "112" съобщи, че трима от жертвите на нападението са ученици. Убитите деца са на 10, 11 и 15 години. Трима от загиналите са възрастни, в това число и охранител в училището.

По - късно Следственият комитет уточни, че при стрелбата в училището в Ижевск са убити 17 души, включително седем деца.

За стрелбата в училището стана известно на 26 септември. Неизвестен мъж в черен костюм нахлу в класна стая и откри огън по децата. Директорът на училището се скри с ранен тийнейджър в кабинета си, заключвайки вратата.

Очевидци съобщават, че учениците са се опитали да се спасясят от куршумите, скачайки от горните етажи. При децата, успели да напуснат сградата по този начин, лекарите от екипите на "Брза медицинска помощ" са диагностицирали или огнестрелни рани, или фрактури.

Ръководителят на Удмуртия Александър Бречалов пристигна на мястото на извънредното положение. Той съобщи, че в училището дежурят специални служби и екип на "Бърза медицинска помощ".               

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: