Каква хранителна добавка да използваме, за да забавим стареенето

Каква хранителна добавка да използваме, за да забавим стареенето Снимка: ferra.ru

И за да бъдем по-здрави

Учени от Медицинския колеж Бейлор проведоха редица изследвания, резултатите от които доказаха, че някои хранителни добавки могат да забавят стареенето.

За това съобщава порталът The Journals of Gerontology: Series A.

Като минимум, към тях се отнасят тези добавки, които съдържат GlyNAC -комбинация от глицин и N-ацетилцистеин. Освен че удължават младостта, те също така предотвратяват развитието на заболявания, свързани с възрастта.

Съобщава се, че GlyNAC може да подобри мускулната сила, както и скоростта на ходене и физическата издръжливост. В същото време тази добавка нормализира кръвното налягане и обиколката на талията.

По думите на авторите на изследването, добавянето на GlyNAC в рациона на възрастните хора в продължение на 16 седмици е безопасно и се понася добре. Учените смятат, че добавката подобрява състоянието и забавя множество аномалии, свързани с възрастта. Освен това помага за укрепване на здравето на застаряваващото население.

* Материалите от новинарски характер не могат да бъдат приравнени с назначаването на терапия от лекар. Консултирайте се със специалист, преди да вземете решение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: