Изненадващ „сън в лятна нощ” преживяха британски пътници

Изненадващ „сън в лятна нощ” преживяха британски пътници Снимка: crazybollywood.com

Настанили се миналия вторник в популярния влак Caledonian Sleeper от Глазгоу за Лондон в 23:40, на сутринта пасажерите се събудили... още в Глазгоу.

Както разказва Glasgow Times, съобщението, че линията е отменена, е пристигнало в централната гара на Глазгоу след като пътниците вече са спели. Традиционно, за да не се смущава сънят им от движението, те се настаняват по-рано в спалните вагони и бързат да заспят преди погеглянето. Куриозното е, че нито един пътник не е бил буден, за да установи, че всъщност влакът не се движи.

Гаровата администрация решила, че сутринта, когато ще са се наспали, пътниците ще приемат по-лесно новината, че директните пътувания между Лондон и Шотландия са отменени заради повреда на влаковите релси и надземните кабели, причинена от горещата вълна.

Тежката задача да събудят пътниците с неприятната новина се паднала на стюардите, които в 5:30 сервирали кифлички, наденички и кафе, но помолили всички след закуска да слязат, тъй като „композицията ни трябва”...

Реакциите в Twitter не закъсняха.„Използвам тази линя 15 години и съм се сблъсквал с много странни обрати, но това определено бие всички”, пише един потребител. Друг е по-лаконичен: „Свалиха ме в грешния град”.

Въпреки плановете да са поне на 300 мили от Глазгоу, повечето пътници все пак приемат нощувката на койките в спалните вагони като „незначително неудобство”, подчертава Glasgow Times

Обслужващата компания NetworkRail е осигурила още през нощта бърз ремонт, за да възстанови линията след „проблемите, възникнали извън нашия контрол”. На всички пътници са предложени алтернативни железопътни връзки с други влакове на следващия ден, а тези, които няма да пътуват, тъй като вече са пропуснали ангажиментите си, ще получат парите за билета обратно. 

Като цяло, всички са доволни, че предупреждението все пак е пристигнало достатъчно навреме, за да предотврати събуждане някъде сред природата...

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: