Как можем да намалим болката в коленете с напредване на възрастта

Как можем да намалим болката в коленете с напредване на възрастта Снимка: ferra.ru

Колкото и парадоксално да е това

Ново изследване показва, че ходенето с физическо натоварване може да намали появата на нови чести болки в коляното сред хората на възраст над 50 години, диагностицирани с остеоартрит на коляннната става- най-разпространената форма на артрит.

Това съобщава Science Daily.

Освен това, резултатите от проучването показват, че ходенето с физически упражнения може да бъде ефективно средство за забавяне разрушаването на колянната става.

Изследователите разглеждат резултатите от Инициативата по остеоартрит, многогодишно обсервационно изследване, в което участниците самостоятелно съобщават за това колко време и колко често ходят пеша и правят физически упражнения.

При тези, които съобщават за ходене с физически упражнения, вероятността от появата на нови чести болки в коляното намалява с 40% в сравнение с тези, които не правят това.

"Това изследване потвърждава това,че ходенето с физически упражнения може да помогне да се предотврати появата на ежедневна болка в коленете. То също така може да забави задълбочаването на уврежданията вътре в ставата, причинени от остеоартрит", казват авторите на изследването.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: