
Как най-добре се съхранява хлябът
- Здравеопазване
- Източник: pnp.ru
- Автор:

Според експерти най-добре е хлябът да се съхранява на тъмно и сухо място. Кутията за хляб не трябва да се държи на прозореца или в близост до печката – идеалната температура за нея е 20-25 градуса, а влажността на въздуха не бива да надвишава 70%. Ако хлябът е в полимерна опаковка, то той не трябва да се съхранява на слънце, тъй като може да се образува конденз.
Освен това експертите предупреждават, че нарязаният и пакетиран хляб е по-податлив на мухъл. В пшеничните продукти, приготвени без закваска, мухълът може да се появи за денонощие, докато при продуктите с квас това става не по-рано от 36 часа, а при ръжен и ръжено-пшеничен хляб дори след 40 часа.
Хлябът е безопасен за хората до момента, в който върху него се появи малка бяла, леко пухкава „точка". В този случай няма да е достатъчно да я отстраните, ще трябва да се откажете от целия хляб. Мухълът може да бъде открит и по леката гранясала миризма на продукта.
Плесенясалият продукт е опасен, тъй като плесените произвеждат вещества, които могат да бъдат остро токсични или канцерогенни. Има доказателства, че плесенясалите храни могат да представляват сериозна заплаха за отслабената имунна система. Те могат да причинят заболявания като бронхиална астма или алергии към редица храни.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Цените на петрола скочиха

Британският премиер направи изявление относно изпращането на войски в Украйна

Създадоха първия в историята музикален албум на основата на записи от сеизмични вълни

Израел продължава ударите срещу Иран

Категоризираните апартаменти, стаи и къщи за гости са вписани в туристическия регистър

Второ военно огнище в Близкия изток (обзор)

Air India направи изявление относно броя на загиналите при самолетната катастрофа

Акциите на Boeing поевтиняха с 8% след самолетната катастрофа в Индия
