
Как най-добре се съхранява хлябът
- Здравеопазване
- Източник: pnp.ru
- Автор:

Според експерти най-добре е хлябът да се съхранява на тъмно и сухо място. Кутията за хляб не трябва да се държи на прозореца или в близост до печката – идеалната температура за нея е 20-25 градуса, а влажността на въздуха не бива да надвишава 70%. Ако хлябът е в полимерна опаковка, то той не трябва да се съхранява на слънце, тъй като може да се образува конденз.
Освен това експертите предупреждават, че нарязаният и пакетиран хляб е по-податлив на мухъл. В пшеничните продукти, приготвени без закваска, мухълът може да се появи за денонощие, докато при продуктите с квас това става не по-рано от 36 часа, а при ръжен и ръжено-пшеничен хляб дори след 40 часа.
Хлябът е безопасен за хората до момента, в който върху него се появи малка бяла, леко пухкава „точка". В този случай няма да е достатъчно да я отстраните, ще трябва да се откажете от целия хляб. Мухълът може да бъде открит и по леката гранясала миризма на продукта.
Плесенясалият продукт е опасен, тъй като плесените произвеждат вещества, които могат да бъдат остро токсични или канцерогенни. Има доказателства, че плесенясалите храни могат да представляват сериозна заплаха за отслабената имунна система. Те могат да причинят заболявания като бронхиална астма или алергии към редица храни.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Атака с камион остави единадесет жертви и много ранени във Ванкувър, Канада (обновена)

Писмо на оцелял от „Титаник“ се продаде на търг за £ 300 000

Не само животинският, но и растителният протеин влияе върху растежа на мускулната маса

"Механизъм на принудата". Разкриха кога Зеленски ще подпише мирния договор

Eвропейски компании увеличават доставките за САЩ в очакване на новите мита

Xiaomi показа мишка, клавиатура и други компютърни аксесоари, посветени на Хари Потър

Учени: 2000-годишна битка е унищожила екосистемата на блато в Китай

Папа Франциск "докосна умовете и сърцата" и искаше „да изгради мостове, а не стени“
