Брад Пит дебютира като скулптор

Брад Пит дебютира като скулптор Снимка: onlineartgallery.ir

Холивудската звезда е един от тримата автори, представени на изложба, наречена We („Ние”), в Музея на изкуствата Sara Hildén в югозападния финландски град Тампере.

„Просто се чувствам добре. За мен това е въпрос на самонаблюдение. Въпрос за това, къде съм сгрешил във взаимоотношенията си, къде съм бил съпричастен. Въпрос на нещо, което наричам радикална инвентаризация на самия себе си – да бъда брутално честен, да видя онези, които може да съм наранил, да осъзная моментите, в които съм сгрешил и може би още греша“, каза 58-годишният актьор пред финландската телевизионна компания Yle на церемонията по откриването. 

Пит представя девет свои творби, пише The Guardian. Една от тях е първата му работа като скулптор - къща от дървесни кори, със следи от куршуми, наречена „Самонанесена огнестрелна рана в къщата”. Най-голямата му композиция е гипсово стенно пано, изобразяващо престрелка между осем фигури. Произведението носи името „Откривам себе си, прицелвайки се в теб, но твърде късно този път”, 

Hollywood star with new hobbyHollywood star with new hobbyBrad Pitt shows  works of art - Early Bulletins
Снимка - earlybulletins.com

Пит се предстая и с бронзов саркофаг с изваяни ръце, крака и лица. Колекцията от творбите му включва още серия свещници „За любимите”, създадени от Пит по време на пандемията.

Говорител на Музея на изкуствата Sara Hildén, казва, че за първи път излагат "до голяма степен самоук автор”.

Брад Пит е започнал да се занимава със скулптура след развода си с Анджелина Джоли, прекарвйки понякога до петнадесет часа на ден в студио по грънчарство в Лос Анджелис, което е посещавал със своя приятел и също фен на керамиката, Леонардо Ди Каприо. В августовския брой на сп. GQ Пит определя увлечението си не като изкуство, а като „солов спорт, много тих и чувствителен”.

„В този смисъл това е вълнуващо и прекрасно събитие в историята на Музея“, каза пред репортери главната му уредничка, изразявайки учудването – и задоволството си – от успеха на експозицията, при положение, че участието на Брад Пит не е било оповестено предварително, а е било изненада, поднесена на откриването. 

Основен автор на изложбата е британският художник Томас Хаусаго, плюс гостите Брад Пит и австралийският музикант Ник Кейв, който представя серия от 17 рисувани керамични фигурки, наречена „Животът на дявола в 17 стъпки“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: