Рекорден брой ученици се явиха на най-голямото училищно състезание по английски език

Рекорден брой ученици се явиха на най-голямото училищно състезание по английски език

Вторият етап на състезанието по английски език KGL 2022 се проведе на 19 март

Близо 600 възпитаници от 118 училища - членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, се явиха на националния кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics. То се проведе на 19 март, а домакини бяха Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ и Второ ОУ "Гоце Делчев" в гр. Гоце Делчев.

Във вътрешноучилищния кръг, състоял се на 19 февруари 2022 г. участваха рекордния брой от близо 5000 ученици от 121 училища, от които 10% се класират за втория етап. Състезанието е отворено за всички ученици от 8 до 18 годишна възраст от училищата - членове на асоциацията с различно ниво на знание на езика от А1 до В2.

В средата на месец април предстои да стане ясно кои са победителите, които ще отидат на третия – международен кръг на състезанието KGL през септември в Солун, Гърция, където ще премерят сили с техни връстници от други страни. 

Награждаването на победителите от националния кръг на състезанието по традиция ще се проведе по време на националната конференция „Ден на Кеймбридж“, която ще се проведе отново на живо, след две годишно прекъсване, в началото на месец юни.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света. Целта му е учениците да премерят знанията си по английски език със своите връстниците в страната, а най-добрите сред тях – и на международен кръг, като по този начин засилят стремежа си към още по-голямо усъвършенстване на знанията. 

До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като 10 000 от тях са били класирани за втори и трети кръг на състезанието. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: