Българският червен кръст ще получи 50 хил. лв. от БРР за пострадали от войната украинци

Българският червен кръст ще получи 50 хил. лв. от БРР за пострадали от войната украинци Снимка: news.bg

Дарените средства ще бъдат за покриването на разходи за пребиваване у нас на потърсилите убежище, голяма част от които са майки с деца и възрастни хора.

Българската банка за развитие ще подпомогне кампанията на Българския Червен кръст и неговата хуманитарна мисия със сумата от 50 хил. лв., с която ще бъдат подкрепени бежанците от военния конфликт в Украйна. 

За това съобщиха от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа.

Дарените средства ще бъдат насочени основно за покриването на разходи за пребиваване у нас на потърсилите убежище, голяма част от които са майки с деца и възрастни хора. 

Същевременно София Тех Парк започва да предоставя места за настаняване и възможност за осигуряване на работа на бягащите от войната в Украйна. В ParkHostel на научно-технологичния парк вече са настанени украински граждани и са осигурени храна и продукти от първа необходимост. 

Екипът на София Тех Парк е в готовност да предостави подходящи помещения за още около 100 места за настаняване на граждани на Украйна в друга сграда на територията на парка. 

Дружеството ще предостави и възможност на украинските граждани за намиране на работа чрез мрежата си от партньори от иновативната екосистема в България. София Тех Парк работи и по създаване на учебни зали, където при необходимост да бъде организиран учебен процес за децата от украинските семейства, които бъдат настанени на територията на научно-технологичния парк.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: