Монголия отмени почти всички коронавирусни ограничения

Монголия отмени почти всички коронавирусни ограничения Снимка: regnum.ru

92% от целевата група на населението е получила две дози ваксина

Правителството на Монголия на извънредно заседание потвърди постановлението за премахване на режима на повишена готовност. За това заяви премиерът на Монголия Лувсанамсрайн Оюун-Ердене съобщава REGNUM.

"92% от целевата група на населението са получили две дози ваксина, 52% -бустерна доза и около 90 хиляди граждани са получили четвърта доза. Благодарение на това Монголия днес обявява пълното отваряне на международната пътническа комуникация", заяви премиерът.

Съгласно постановление тона правителството, от 14 февруари всички коронавирусни ограничения в Монголия, с изключение на носенето на маска, спазването на дистанцията и ваксинацията, се премахват. Премиерът на Монголия заяви, че е готов да приеме инвеститори и туристи, които са получили и двете дози от ваксината. Ако нямат ваксина, тогава е възможно да се ваксинират в Монголия, отбеляза Лувсанамсрайн Оюун-Ердене.

"Като министър-председател, заявявам, че ние ще работим усилено, за да предостави на чуждестранните инвеститори и туристи условия за посещение на Монголия без всякакви пречки", заяви той.

Както отбеляза министър-председателят, за да се гарантира нормализирането на износа, граничните пунктове, граничещи с двете съседни държави остават в повишена готовност за контрол на инфекциите. За останалите индустрии оранжевото ниво на висока готовност е променено на жълто ниво. По този начин от 14 февруари са премахнати ограниченията за работното време на заведенията в сектора на услугите.

Също от 14 февруари в Монголия всички образователни институции след продължителна ваканция започнаха да работят в реална среда с очни занятия.                                                                             

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: