Mazda-Toyota увеличава инвестициите си в завод в Алабама

Mazda-Toyota увеличава инвестициите си в завод в Алабама

® pixabay.com

Компанията инвестира още 830 милиона долара в новия си завод.

Mazda Toyota Manufacturing, новото съвместно предприятие между двете автомобилни компании, обяви, че инвестира допълнителни 830 млн. долара в новия си завод в Алабама.

Губернаторът Кей Айви заяви в съобщение за новините, че инвестицията в новия завод е общо 2,3 млрд. долара, спрямо 1,6 млрд. долара, първоначално обявени през 2018 г. Допълнителните пари ще бъдат използвани за включване на авангардни производствени технологии в производствените линии и обучение на 4000 работници, които заводът планира да наеме, съобщиха от правителствения кабинет.

Заводът, който все още се строи, досега е наел 600 служители и ще възобнови приемането на заявления за производствени позиции по-късно тази година. Очаква се производството да започне някъде през 2021 г.

„Докато се подготвяме за началото на производството през следващата година, с нетърпение очакваме да развием бъдещата си работна сила и да служим като родна компания в продължение на много години напред“, казва Марк Бразеал, вицепрезидент на администрацията в Mazda Toyota Manufacturing.

Двамата японски автомобилни производители през 2018 г. обявиха, че са избрали Huntsville, Алабама, за завода си, който в крайна сметка ще има възможност да произвежда до 300 000 превозни средства годишно: 150 000 модела SUV Toyota и кросоувър на Mazda. Първоначалните планове бяха да се произвежда Toyota Corolla, но компанията впоследствие промени намеренията си.Прочетете още за:
Мазда фирмени инвестиции фирми

  0 
  0