Американският производител на чипове Micron инвестира 825 милиона долара в Индия

Американският производител на чипове Micron инвестира 825 милиона долара в Индия

Строителството на новата монтажно-изпитателна база е планирано да започне тази година, като първата фаза се очаква да започне работа в края на 2024 г.

Американският производител на чипове Micron планира да инвестира до 825 милиона долара в Индия за изграждането на ново съоръжение за сглобяване и тестване, съобщава Anadolia.

„Фабриката в Гуджарат, която има за цел да отговори на вътрешното и международното търсене, ще даде възможност за сглобяване и производствени тестове за DRAM и NAND продукти, два вида чипове памет“, се казва в изявление на компанията.

Съобщението дойде, след като индийският премиер Нарендра Моди, който бе на тридневно посещение в САЩ, се срещна с президента на САЩ Джо Байдън в Белия дом.

Разкриване на хиляди работни места

„Нашето ново съоръжение за сглобяване и тестване в Индия ще позволи на Micron да разшири нашата глобална производствена база и да обслужва по-добре нашите клиенти в Индия и по света“, обяви президентът и главен изпълнителен директор на Micron Санджай Мехротра.

От Micron заявиха, че ще получат 50 процента фискална подкрепа за общите разходи по проекта от индийското централно правителство и стимули, представляващи 20 процента от общите разходи по проекта от щата Гуджарат.

Комбинираната инвестиция от Micron и двете индийски институции по време на двете фази ще бъде до 2,75 милиарда долара.

„Инвестицията на Micron в създаването на монтажно и тестово производство в Индия ще трансформира фундаментално сектора и ще създаде хиляди работни места в Индия“, коментир Ашвини Вайшнау, индийски министър на железниците, комуникациите, електрониката и ИТ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: