Google ще създаде микроскоп с изкуствен интелект за диагностика на рака

Google ще създаде микроскоп с изкуствен интелект за диагностика на рака

® pixabay.com

Той ще направи процеса по-точен и по-бърз.

Google сключи контракт с отдела за отбранителни иновации на Министерството на отбраната на САЩ, в рамките на който ще се подобри диагностиката на рака. За тази цел компанията ще създаде микроскоп с изкуствен интелект (AI) и добавена реалност (AR).

 

Съобщава се, че около 5% от диагнозите сега се поставят неправилно. За да разреши този проблем, Google планира да обучи изкуствения интелект да открива ракови клетки на снимката, направена от микроскопа. Компанията вече е започнала да разработва подходяща невронна мрежа.

След като изкуственият интелект е готов, Google ще създаде собствен микроскоп с поддръжка на допълнена реалност. Чрез нея лекарите ще могат да виждат информация за това кои клетки могат да бъдат ракови.

Google отбелязва, че скоростта и точността са критично важни при лечението на рака. В компанията се надяват, че новата технология ще помогне да се спаси животът на много американци. Предвижда се първата партида микроскопи да се използва само за научни изследвания, а не за масова диагностика.

 Прочетете още за:
изкуствен интелект медицина рак

  0 
  0