Сардиния налага такса за вход на един от най-известните си плажове

Сардиния налага такса за вход на един от най-известните си плажове

® Photo by Massimo Virgilio on Unsplash

Билет и биоразградима гривна са нужни на туристите, за да се отдадат на заслужена почивка на тюркоазените брегове на плажа.


Със своята тюркоазена вода и бял пясък Pelosa Beach е фаворит за туристите в Сардиния, но посетителите вече ще се нуждаят от билет и биоразградима гривна, за да получат достъп до него. Мерките, предприети в Стинтино, целят намаляване на пренаселеността и опазване на околната среда. Те влязоха в сила за летния сезон, започващ от 1 юни.


Посетителите над 12-годишна възраст вече ще трябва да плащат 3,50 евро за дневен билет, като броят на влизанията е ограничен до 1500 души дневно. „Това е броят на къпещите се, които, както вече беше подчертано от поредица от проучвания, проведени през предходни години, могат да се считат за адекватни“, заяви кметът на Стинтино Антонио Даяна.


Досега плажът е преживявал пренаселеност с пикове на ежедневно посещение, надхвърлили 5000 души", добави той. Служителите, които поддържат входа, ще доставят биоразградими гривни - с различен цвят всеки ден - на притежателите на билети и ще гарантират спазването на правила като забраната за пушене и за воденето на домашни любимци.


Парите ще бъдат използвани за вода за изплакване на посетителите, както и за поддържането на плажа (почистването му и поддържането на пътеките) и защитата на дюните.


Туризмът в Сардиния процъфтява, само през 2017 г. над 3,1 милиона туристи са посетили средиземноморския остров.
Прочетете още за:
остров пътуване туризъм

  0 
  2