Конкурентът на Tesla - Nikola Motors, скочи със 104% след определянето на датата на пускане за електропикапа си Badger

Конкурентът на Tesla - Nikola Motors, скочи със 104% след определянето на датата на пускане за електропикапа си Badger

® HiConsumption

Производителят на превозни средства с нулеви емисии планира да отвори резервации за Badger на 29 юни, според туит от Тревър Милтън, основател и председател на Nikola.


Тревър Милтън, основател и председател на Nikolа, подробно описа в туитър в понеделник, че планира да дебютира камиона си Badger и да отвори резервации за потребителите. Nikola Corp. е основана през 2016 г. и е фокусирана върху изграждането на електрически камиони, както и такива, задвижвани с горивни клетки, включително пикап и тир.


Компанията стана публична миналата седмица чрез обратно сливане с VectoIQ Acquisition Corp. След обявяването на планираното обратно обратно сливане с VectoIQ на 3 март акциите се покачиха до 612%


Компанията заяви, че ще има потенциални приходи от 10 милиарда долара от предварителни поръчки и очаква да започне да генерира приходи през 2021 г.


Компанията се различава от Tesla по това, че нейните електрически камиони ще работят на водородни горивни клетки. Вместо да изгради мрежа от зарядни устройства за електрически превозни средства като Tesla, Nikola планира да изгради инфраструктура, за да поддържа мрежа от станции за зареждане с водородно гориво в цялата страна.


Едно потенциално предимство на водородните горивни клетки е бързото време за зареждане, подобно на пълненето на резервоар с бензин, вместо да се налага да чакате повече от час, за да получите прилично зареждане от станция за зареждане нa електрически превозни средства.


Tesla се присъедини към Nikola в затваряне на най-високите времена в понеделник, като акциите на Tesla бяха оптимистични около китайския си бизнес. Акциите на Nikola се търгуваха до 73,70 USD в понеделник следобед, което представлява еднодневна печалба от 103,7%.Прочетете още за:
автомобили бизнес електроенергия

  0 
  1